Dé reden waarom jij een buitenkeuken aan je tuin wil toevoegen!

buitenkeuken toevoegen in tuin

Je ziet hem steeds vaker: de buitenkeuken. Logisch natuurlijk, want een buitenkeuken in je tuin is nu eenmaal erg gezellig. In de zomer eten mensen vaak buiten, maar het is toch ongezellig als een gezinslid eerst een uur binnen in de keuken staat, voordat er buiten gegeten kan worden. Leuker is het wanneer het gerecht ook al buiten bereid kan worden.

De verschillende soorten buitenkeukens

Door de opmars van de buitenkeuken is het aanbod van de laatste jaren flink gestegen. Hierdoor kunt u kiezen uit complete keukens inclusief kookeiland of een meer bescheiden variant met alleen een gasfornuis. Dit is compleet afhankelijk van het budget en de ruimte die je voor een buitenkeuken over hebt. De keuken kan zo compleet gemaakt worden als je zelf wilt. De meeste buitenkeukens bezitten een fornuis, een grill en/of een spoelbak. Dit kan uitgebreid worden met een oven, een bar, koeling of zelfs een steenoven om de lekkerste pizza’s te bakken. Een buitenkeuken in de tuin hoeft niet onder te doen voor een binnenkeuken. Het is afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren.

voordelen buitenkeuken
Een buitenkeuken in de tuin toevoegen

De grootste voordelen van een buitenkeuken

Naast de gezelligheid die een buitenkeuken in de tuin uitstraalt is het ook nog eens praktisch. De vervelende vette geur van het koken blijft niet langer in jouw keuken hangen. Het gaat simpelweg op in de buitenlucht. Daarnaast is het ook nog eens een stuk gezonder. Niet alleen sta je te koken in de frisse buitenlucht, maar doordat je je eten grilt zul je minder in boter of olie bakken. Je grilt je vlees dus een stuk droger, waardoor je minder overbodige vetten binnenkrijgt. Plus dat je met een beetje geluk ook nog eens een beetje vitamine D meepakt door in het zonnetje te staan!