3 tips om je tuin te onderhouden

Tuin

Het onderhouden van je tuin is heel belangrijk. Zo zorg je ervoor dat je tuin er altijd mooi en netjes uitziet, maar ook dat je een fijne plek hebt om te ontspannen. Hoe je je tuin moet onderhouden, ligt aan wat voor tuin je hebt, en hoe je deze hebt ingericht. Met een zitgrasmaaier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk het gras in je tuin onderhouden. Als je meer planten dan gras in je tuin hebt, staan er hieronder nog een aantal tips voor je!

Gazon onderhouden

Om je gazon mooi en gezond te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je doen door hem te bemesten of te maaien. Een grasmachine met Ego accu’s kan hier heel erg mee helpen. Het maaien van het gras heeft als effect dat het kort blijft. Hierdoor ziet het er verzorgd uit. Hiernaast kan grasmaaien helpen om onkruid tegen te gaan. Investeren in een goede grasmachine is dus een verstandig idee! Met een goede grasmachine kun je gemakkelijk je gazon onderhouden en onkruid tegengaan. Zo zorg je ervoor dat je gazon er altijd mooi uit ziet!

Een tuin met gazon
Een tuin met gazon

Bemesten

Wanneer je een gezonde tuin wilt, is het belangrijk om je tuin te bemesten. Dit kun je doen met kunstmest of mest uit de natuur zelf. Kunstmest komt uit een fabriek en kan dus schadelijke stoffen met zich mee dragen. Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar wat voor mest je gebruikt en wat voor effect dit kan hebben op de rest van je tuin. Sommige soorten fabrieksmest zijn bijvoorbeeld heel goed om bepaalde insecten tegen te gaan. Maar enkele insecten zijn juist goed om in je tuin te hebben. Denk hierbij aan onder andere lieveheersbeestjes en bijen. Bemesting is belangrijk om de grond gezond te houden, en dus ook je planten.

Water

Er gaat veel water in je tuin. Hoe meer planten, hoe meer water je nodig hebt. Om hier een beetje op te kunnen besparen, is het slim om een emmer of bak in je tuin te zetten. Laat deze vol stromen met regen water zodat je op zonnige dagen, alsnog regenwater kunt gebruiken. Er zullen momenten zijn dat de bakken leeg zijn en je alsnog kraanwater moet gebruiken, maar het kan je toch helpen om behoorlijk wat water te besparen! Dit is al helemaal slim voor in de droge zomermaanden! Laat meerdere emmers buiten staan voor de enkele regenbuien die er komen. Zo kan je tuin nagenieten van de regen, zelfs als het al een aantal dagen droog is.