Kunstgras in opkomst

voordelen kunstgras

Tegenwoordig geven nogal wat huiseigenaren er de voorkeur aan om kunstgras als hun gazon te hebben. In Nederland zijn synthetische gazons een veel voorkomend fenomeen geworden. In vergelijking met natuurgras blijkt kunstgras veel winstgevender te zijn en dat is de belangrijkste reden voor de toenemende populariteit. Laten we nog een paar redenen bekijken achter de toenemende populariteit van kunstgras.

Kwaliteit gaat omhoog

Kunstgras werd eind jaren 60 geïntroduceerd. In die tijd was het enige gebruik van kunstgras op het voetbalveld. Om een ​​of andere reden werd het gebruik van kunstgras op speelplaatsen eind jaren 80 echter vermeden. Sindsdien worden er veel experimenten uitgevoerd om het product te verbeteren. Vroeger stonden kunstgras bekend om het veroorzaken van blessures; maar nu zijn ze extreem veilig en worden ze zelfs in kinderparken gebruikt.

Tegenwoordig geven nogal wat huiseigenaren er de voorkeur aan om kunstgras in hun gazon te hebben. In Nederland zijn synthetische gazons een veel voorkomend fenomeen geworden. In vergelijking met natuurgras blijkt kunstgras veel winstgevender te zijn en dat is de belangrijkste reden voor de toenemende populariteit. Laten we nog een paar redenen bekijken achter de toenemende populariteit van kunstgras.

Goedkoop en minimaal onderhoud

Eenvoudig en goedkoop onderhoud: Kunstgras gras vereist minimaal onderhoud. Het is niet nodig om de kunstgrasgazons te bemesten, irrigeren, onkruiden, cultiveren of maaien. Houd het gazon gewoon schoon door het regelmatig te borstelen of te wassen. Minder onderhoud betekent meer kostenefficiëntie.

Vervul de wensen van uw kinderen: Als kunstgras is geïnstalleerd, hoeft u uw kinderen niet te beletten om in het gazon te spelen. Je kinderen zullen deze grassen niet kunnen verstikken. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u de vuile voetafdrukken op uw vloer krijgt nadat uw kinderen terugkomen van het gazon. Pesticiden en herbiciden die worden gebruikt om de natuurlijke grastuinen te beschermen, kunnen gezondheidsrisico’s voor kinderen veroorzaken; een kunstgrasgazon zal deze mogelijkheid nooit hebben.

Geen insecten: er zullen weinig mogelijkheden zijn om insecten en schadelijke micro-organismen in dergelijke gazons te vinden; terwijl een natuurlijk gazon nooit zonder insecten kan zijn. Als je een kunstgras hebt geïnstalleerd, kun je rustig zitten en mediteren zonder je zorgen te maken over een mierenbeet.

kunstgras
Waarom zou ik kiezen voor kunstgras in mijn tuin?

Milieuvriendelijk

Kunstgras is zeer milieuvriendelijk. In dit tijdperk van droogte hoef je geen liters water te verspillen om ze te irrigeren. Het niet gebruiken van gevaarlijke chemicaliën zoals meststoffen en pesticiden draagt ​​ook bij aan het milieu. De meeste kunstgraszaden zijn gemaakt van gerecyclede artikelen. Artikelen zoals auto- en fietsbanden worden gerecycled om kunstgras voor te bereiden. Zo redden we met succes de natuurlijke hulpbronnen door gebruikte materialen te recyclen.

Indrukwekkende duurzaamheid: deze synthetische gazons zijn extreem duurzaam; het frisse uiterlijk van kunstgras kan jarenlang behouden blijven. Of het nu het regenseizoen, de winter of de zomer is, het synthetische gazon ziet er hetzelfde uit. Het weer heeft geen effect op deze graszoden. Deze grassen hebben ook een speciale coating die ze beschermt tegen de UV-stralen.

Kan Worden bijna overal geïnstalleerd: Nu is de groene gazons zijn niet meer beperkt tot de veranda van uw huis. Kunstgrasveld kan worden geïnstalleerd, zelfs op uw balkon of het terras. Er zijn veel plaatsen waar het kweken van natuurgras niet mogelijk is vanwege redenen zoals weersomstandigheden, droogte enz.; op dergelijke plaatsen kunt u deze kunstgrasgazons gebruiken.

Heb je kunstgras? Dan kunnen echte tuinplanten natuurlijk niet ontbreken. Je bestelt ze op https://www.tuinplantenwinkel.nl/.