Planten in de slaapkamer

Planten zorgen voor een gezonde slaapkamer

Planten in huis zien er niet alleen leuk uit, maar zorgen ook voor een goed binnenklimaat. Zeker in een slaapkamer kan dit helpen om beter te slapen.Vroeger dacht men dat planten niet in de slaapkamer mochten, maar dit was een groot misverstand. Diverse studies hebben bewezen dat planten in de slaapkamer juist goed zijn. Ze verbeteren de luchtvochtigheid en stralen rust uit zodat jij nog lekkerder slaapt!

Slaapverwekkende planten

Heb je moeite om in te slapen en slaap je onrustig, dan heb je vast al een hoop geprobeerd om beter te slapen. Ook planten in je slaapkamer kunnen hierbij helpen. Lavendel, jasmijn en Kaapse jasmijn werken allemaal rustgevend. Het is niet voor niks dat je deze planten ook in bijvoorbeeld rustgevende badolie ziet. De geur van lavendel werkt rustgevend. Verder zorgt lavendel voor verlaagde stress en bloeddruk, dus met recht een slaapverwekkend plantje.

Jasmijn en Kaapse jasmijn hebben naast een heerlijke geur, ook mooie witte bloemen. De geur van jasmijn werkt kalmerend en van Kaapse jasmijn hebben onderzoekers zelfs vastgesteld dat de geur een zelfde soort effect geeft als valium slaappillen.

Haal je tuin naar binnen!

Luchtzuiveraars

Naast slaapverwekkende planten, zijn planten die de lucht zuiveren ook erg goed voor op je slaapkamer. Zeker als je snel last van je luchtwegen hebt, kunnen planten op je slaapkamer je helpen. Aloë Vera is zo’n luchtzuiveraar. Het is een makkelijke plant en zuivert niet alleen de lucht, maar geeft ’s nachts ook nog zuurstof af!

Graslelies en sanseveria’s zuiveren de lucht ook, bovendien helpen sanseveria’s ook tegen hoofdpijn en zijn erg makkelijk in het onderhoud. Klimop is een andere luchtzuiveraar voor je slaapkamer. Klimop vraagt weinig onderhoud en kan de symptomen van astma en allergieën verbeteren.

Gewoon mooi

Natuurlijk zijn planten op je slaapkamer, naast al deze goede kwaliteiten, vooral erg mooi. Naast de toppers die hierboven staan, kunnen er nog diverse andere soorten op de slaapkamer. Kies alleen wel voor gezonde planten en niet voor planten met een sterke indringende geur.