Breng het voorjaar in huis

Nu de zon zich steeds meer laat zien en buiten de lentebollen bloeien en het groen weer aan de bomen verschijnt, is het tijd om je interieur ook een lente tintje te geven. Vrolijk kwetterende vogels, de zon die schijnt en lente kleuren en geuren geven een boost aan je humeur, dus genoeg reden om dat lentegevoel ook in je huis te brengen!

Voeg kleur toe

In de donkere dagen passen warme, donker getinte kussens en accessoires goed, maar in het voorjaar mogen ze verruild worden door frisse lichte kleuren. Schilder of behang een muur in een fijne pastelkleur, zoals lichtpaars, zachtroze, zachtgeel of mintgroen. Mogen kleuren van jou wat meer spetteren, dan kun je in de lente juist ook kiezen voor felle kleuren. Geel, blauw, roze en groen geven een vrolijk sfeertje aan je inrichting.

Wil je de lentesfeer wat subtieler toepassen, vervang dan alleen jouw muurdecoratie en bijvoorbeeld een vloerkleed naar iets met meer kleur, bloemenprints, of andere buitentaferelen. Speel met kussens en gekleurde accessoires. Bij de lente hoort ook Pasen en dat biedt nog meer mogelijkheden om je huis een fris voorjaarstintje te geven met accessoires.

Breng de lentegeur in huis

Naast de lekkere voorjaarszon, zorgen de lentegeuren ook voor dat echte lentegevoel. Haal deze in huis door geurende bloembollen, zoals hyacinten binnen te zetten. Je kunt ook met geuroli├źn of geurstokjes werken, kies dan voor de lichtere geuren. Een paar druppels etherische olie toevoegen aan je wasgoed en je slaapt en wordt wakker in een heerlijk geurende bloemenweide.

Bloemen en planten, onmisbaar voor een lentegevoel

Bij de lente horen bloembollen en bloemen. Haal tulpen, narcissen en hyacinten naar binnen voor een lente- en paasgevoel. Een vrolijke paastak, of een bloeiende magnolia- of kersenbloesemtak geven ook een voorjaarsgevoel. Natuurlijk kun je deze ook op je buitentafel zetten om je terras ook een lente boost te geven!