Begin nu met het zomerklaar maken van je tuin

zomerklaar maken tuin

Creƫer leven in je tuin

De winter is nu bijna om, dus tijd om aan de lente en de zomer te denken. We kunnen dus starten met het zomerklaar maken van onze tuin. We kunnen bijvoorbeeld ook al eens nadenken over welke groenten we dit jaar zullen kweken in onze moestuin, want daar moeten we ook spoedig mee starten. Met sommige groenten kunnen we in maart al beginnen, net voor de lente daar is.

 

Het verfraaien van de tuin

Tijdens de wintermaanden hebben we vaak onze tuin wat laten gaan, wat laten groeien, verwilderen enzovoort. Nu het lente wordt en binnenkort zomer is het belangrijk dat we de tuin terug een beetje netjes maken. Dat we de hagen wat bijsnoeien, dat we alles wat verfraaien, eventueel denken aan het bijplaatsen van plantjes of bloemetjes.

tuin opknappen
Is uw tuin al zomerklaar?

Tijd voor iets nieuw in de tuin: lekker wonen

Tijdens de winter is alles een beetje gestorven in de tuin, door de koude, vriestemperaturen, de wind, regen, sneeuw enzovoort. De planten hebben het hard te verduren gekregen. Vandaar dat het nu tijd is voor een nieuwe start, eventueel ook gewoon iets nieuw voor jezelf in de tuin, denk maar aan een nieuw tuinmeubel, eventueel een jacuzzi, enzovoort. Door nieuwe dingen te plaatsen in de tuin, zal je er ook meer tijd doorbrengen en dat is ook gezonder. Het is gezond om wat meer tijd in de buitenlucht door te brengen, met natuurlijk licht. Van natuurlijk licht krijgen we namelijk wat energie, kunstlicht put ons wat uit, vandaar dat het goed is om veel tijd in de tuin door te brengen, indien mogelijk.

Zeker wanneer je al wat ouder bent en niet meer hoeft te werken, is het belangrijk om toch een plek te hebben waarmee je kan genieten en waarop je fier kan zijn: www.seniorenportaal.nl. Op seniorenportaal.nl staan een aantal tips over hoe goed om te gaan met je geld en hoe te genieten van hetgeen je hebt of hebt verwezenlijkt.

Nu kan je lekker wonen, genieten van je thuis en heb je eindelijk tijd om alles nog wat mooier te maken in je thuis en tuin.

Er zijn verschillende dingen die je met je tuin kan doen na de winter. De winter betekent een nieuwe start, na de winter kan je dus al je goede-tuinvoornemens gaan realiseren, zoals bijvoorbeeld een moestuin aanleggen of een nieuw tuinmeubel kopen, enzovoort.