Bescherm je planten tegen de weersinvloeden

Planten zorgen voor een gezonde slaapkamer

Het Nederlandse weer is lastig te voorspellen: de ene dag is het strandweer, nog geen 24 uur later valt de regen met bakken uit de lucht. Je planten krijgen hierdoor heel wat te verduren. Daarom is het verstandig om al het groen in je tuin te beschermen voor al deze verschillende weersomstandigheden. Dit kan je heel eenvoudig doen op verschillende manieren. Wij vertellen je er graag meer over.

Laat je planten niet bevriezen

Ook al genieten we tegenwoordig van een steeds langere zomer, we ontkomen uiteindelijk niet aan de vrieskou tijdens de strenge winters. Planten kunnen vaak niet goed tegen vorst, maar er zijn een aantal manieren om ze toch tegen deze kou te beschermen. Zo zijn er vliesdoeken verkrijgbaar die je eenvoudig over de planten heen kunt leggen. Zo isoleer je de planten als het ware. Deze optie is vooral geschikt voor planten in de grond. Om de planten in de potten extra warm te houden, kan je ook een laagje isolatiemateriaal aanbrengen in de bloempotten. Heb je thuis geen isolatiemateriaal op voorraad? Vraag dan in een tuincentrum naar bloempotten met een isolatielaag.

Bye bye omvallende bloempotten

Heb je net leuk je terras ingericht en plantjes in bloempotten neergezet, haalt een flinke windvlaag alles weer overhoop. Om dit te voorkomen kan je een windscherm aanschaffen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo heb je een vast windscherm, maar ook een mobiel windscherm die je kan verplaatsen als de wind opeens van de andere kant komt. Dit scherm op je terras plaatsen is niet alleen beter voor je planten, maar ook voor jou. Zo kan jij rustig in de tuin zitten zonder last te hebben van windvlagen. Schijnt de zon te fel op je terras? Dan los je dit eenvoudig op met een schaduwdoek.

Houd je moestuin in leven

Als je een moestuin hebt, dan zit je niet te wachten op bakken met regen. Door te veel water kunnen de plantjes als het ware verzuipen. Zorg daarom voor goede bescherming van de gewassen. Dit doe je eenvoudig doen door een aantal bamboestokjes te plaatsen en daar fijn gaas overheen te spannen. Zorg dat het gaas strak genoeg staat, zodat het water er niet op blijft liggen en je moestuin alsnog bezwijkt onder dit gewicht. Daarnaast is het verstandig om het gaas in de hoekjes extra gewicht te geven met bijvoorbeeld bakstenen.