Alles over houten schuttingen in Rotterdam

schuttingen in rotterdam

Zie jij een mooie houten tuinomheining wel zitten? Lees dan hier alles wat je moeten weten wanneer je een houten schutting wil laten plaatsen in Rotterdam. Hier wordt besproken welke houtsoorten geschikt zijn voor een omheining en welke voor- en nadelen hieraan vast zitten. Twee belangrijke factoren die bepalen welke houtsoorten geschikt zijn, zijn prijs en duurzaamheid. De omheining staat 24/7 buiten en moet dus bestand zijn tegen de elementen. Daarnaast zijn veel houtsoorten te duur om een realistische optie te zijn voor een tuinomheining. Een voorbeeld van een te dure houtsoort is eik.

 

Hardhout

Als je bij het plaatsen van jouw schutting in Rotterdam hardhout wil gebruiken is het nog steeds redelijk prijzig. Het is echter wel te behapstukken in tegenstelling tot eik. Hardhout komt uit tropische bossen en is van hoge kwaliteit. Je moet wel zorgen dat het hardhout aan bepaalde keurmerken voldoet, anders gaat het ten koste van tropische wouden. Hardhout is prijzig, maar wel zeer duurzaam en heeft een mooie warme kleur. Wie kiest voor kwaliteit en daar best bereid is om wat dieper in de buidel te tasten kiest uiteindelijk voor een hardhouten schutting.

 

Grenenhout

Grenen is een soort naaldhout. Naaldhout is relatief goedkoop en wordt daarom veel gebruikt voor schuttingen in Rotterdam. Grenen wordt wel geïmpregneerd. Naaldhout is ook prima op maat te maken en is daarom een veelzijdige keuze voor een tuinomheining. Dit soort schuttingen worden meestal gekozen door huishoudens die op zoek zijn naar een voordelige omheining van de tuin. Een schutting die puur voor de afrastering van de tuin wordt gebruikt en voor privacy zorgt.

Houten schuttingen
Zie jij een mooie houten tuinomheining wel zitten?

Vurenhout

Vurenhout is, net als grenenhout, een naaldhout. Vurenhout heeft dus dezelfde voor- en nadelen als grenenhout. Ze zijn ongeveer gelijk wat betreft prijs en kwaliteit. De keuze voor grenen of vurenhout is dus vooral een kwestie van smaak. Je moet dus gewoon een altijd showrooms afgaan om de twee soorten in levenden lijve te kunnen vergelijken. Het enige objectieve verschil tussen de twee is de tekening. De structuur van vurenhout is iets fijner en leidt, dus tot een mooiere tekening. Dit laatste is echter subjectief, dus ga vooral zelf kijken voor jouw schutting in Rotterdam. Zoals gezegd is het altijd goed om de verschillende typen hout eerst eens in het echt te gaan bekijken. Pas dan kun je een goed beeld ervan hebben en op zoek gaan naar een nieuwe schutting online.