Een wespennest verwijderen? Zo doe je dat!

Langzaam maar zeker wordt het weer warmer in Nederland. Harstikke lekker natuurlijk, maar dit heeft ook een groot nadeel. Er komen namelijk steeds meer wespen naar ons land. Hierdoor gaat er vaak geen dag voorbij of je ziet wel een wesp in of rondom je woning. Wanneer het slechts één wesp betreft, is er natuurlijk geen probleem. Maar wat nu wanneer het er heel veel zijn? In dat geval kan er maar zo eens een nest in de buurt zitten. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan doe je er goed aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

De wespen bestrijden

Voordat je een wespennest kunt verwijderen, moet je het ongedierte natuurlijk eerst bestrijden. Sommige mensen gieten kokend water in het nest. Bij een beginnend nest kan dit inderdaad, maar dit is bij een groot nest niet aan te raden. Probeer de opening van het nest ook niet af te sluiten en dek het nest ook nooit in zijn geheel af. De wespen worden dan behoorlijk agressief. Je kunt de wespen het beste bestrijden met vergif. Strooi simpelweg wat vergif voor de ingang van het nest. De wespen nemen dit mee naar binnen en sterven zo langzaam maar zeker uit.

Het wespennest verwijderen

Wanneer jij de wespen bestrijdt met vergif, kan het een aantal dagen duren voor alle beestjes daadwerkelijk dood zijn. Begin dan ook nooit direct met het wespennest verwijderen. Nee, inspecteer het nest eerst zorgvuldig. Wanneer je zeker weet dat er geen wespen meer in- of uitvliegen, kun je het wespennest verwijderen.

Bestrijder inschakelen

Lijkt het jou geen goed idee het nest zelf te verwijderen? Schakel dan een ongediertebestrijder in. Hij weet namelijk precies hoe hij een wespennest moet verwijderen. Op deze manier weet jij dus zeker dat het nest op de juiste manier verwijderd wordt. Bovendien loop jij zo natuurlijk niet de kans om zelf aangevallen te worden door de wespen.