Met deze 4 tips is je tuin klaar voor de zomer!

Haal je tuin naar binnen!

De zomer staat weer voor de deur, tijd om je tuin weer summer-proof te maken! Hiervoor moet er toch nog heel wat gebeuren. Ben jij benieuwd wat je precies moet doen? Lees onderstaande tips en ga aan de slag!

 

  1. Het gazon

Voor de zomer moet je zorgen dat je gazon netjes is bijgewerkt. Wil je een groen, vol grasveld? Dan moet je nu aan de slag. Zaai de lege plekken van je gazon in, zo komen er weer nieuwe grassprietjes op de plekken waar het nu kaal is. Dit kun je alleen doen als de vorst volledig voorbij is, anders gaan de zaadjes dood.

 

  1. Grote opruiming

Ruim al de losse troep en rommel op. Je zult zelf merken dat dit meteen meer ruimte geeft aan je tuin, alles kan weer lekker groeien. Als je een vijver hebt moet je ook deze leegscheppen. Er voelt niets zo opgeruimd als een schone tuin. Een paar nieuwe, verse bloemetjes erin en je bent al een heel eind!

 

  1. Bel de tuinman

Niet alle klussen zijn even makkelijk, sommige taken kun je echt beter aan de tuinman over laten. Een tuinman weet precies wat er moet gebeuren, je tuin zal er enorm van opknappen! Als je zelf aan de bak gaat met lastige klussen, dan kan dit averechts uitvallen. Zonde van je tuin natuurlijk. Bel een tuinman en zorg dat je hele tuin wordt aangepast, op een professionele manier.

 

  1. Gezellig plekje

De zwoele zomeravonden vragen om een gezellige plek in de tuin. Creƫer een leuke zithoek. Een heerlijke loungebank met gezellige tafeltjes. Voor overdag is het handig om een parasol neer te zetten, zo kun je ook in de middag lekker zitten. Schaf eventueel wat leuke accessoires aan voor in je gezellige hoekje. Mooie kussens, een vuurtafel of een buitenkachel.

 

Laat de zomer maar komen! Jij bent helemaal klaar voor het zonnetje, en je tuin gelukkig ook.