Een sfeervolle tuinverlichting voor elke tuin

Wat vind je belangrijk: comfort, veiligheid of sfeer? Als je dat weet, kun je een plan bedenken om van jouw tuin een geweldige plek te maken. Een plek waar je een groot deel van het jaar kunt vertoeven. Een plek waar jij je op je gemak voelt. Je kunt kiezen of je de tuin sfeer wil geven of liever duidelijk zicht.

Sfeerverlichting

In diverse woonwinkels en tuincentra is er veel sfeerverlichting voor je tuin te koop.
Je hebt alleen een basis nodig: een transformator en een kabel. Die kun je netjes wegwerken, zodat je er geen last van hebt. Er zijn waterbestendige kabels en fittingen te koop.
Je hebt grondspots. Die zijn handig als je bijvoorbeeld het tuinpad wil verlichten en als je schuur of tuinhuis achter in de tuin staat en je er ’s avonds vaak komt. Een opstapje, dat moeilijk te zien is in het donker en elk donker hoekje, kun je er prima mee verlichten. Ook als je een vijver hebt, zijn deze grondspots ideaal. Het is meestal een 12-volt systeem en is gemakkelijk te installeren. de grondspots hebben twee voordelen: het geeft een gevoel van veiligheid en gasten voelen zich welkom als de tuin ’s avonds goed verlicht is.

 

Tuinverlichting kopen
Tuinverlichting kopen

De wandspots kun je zowel naar boven als naar beneden richten. Naar beneden gericht geven ze een sfeervolle tuinverlichting. Deze spots kun je ook dimbaar verkrijgen, zodat je kunt kiezen voor sfeer of volledige verlichting van je tuin. Wil je een mooie boom goed laten uitkomen ’s avonds, dan is dat zeker mogelijk. De kleinere spots kun je gebruiken om bijvoorbeeld een speciale plek of bloembak in de “spotlight” te zetten. Wil je het gemakkelijk, dan kun je ook buitenspotjes kopen, die je zo in de grond kunt prikken.
Helemaal trendy en duurzaam is buitenverlichting op zonne-energie. Er zijn veel soorten solarlampen verkrijgbaar. Je kunt allerlei kaarsen en lampjes krijgen die op zonne-energie branden. Heb je bijvoorbeeld een feest, dan kun je tuinlampions kopen voor een extra feestelijk effect. Deze heb je in verschillende kleuren en maten. Je kan er tevens ervoor zorgen dat de verlichting per ruimte ingedeeld kan worden.

Ledlampen: Je kunt leuke led-lichtsnoeren krijgen met kleine lampjes of bolletjes. Je kunt ze in allerlei kleuren krijgen, het hangt er helemaal vanaf welk effect je wilt bereiken. Ook zijn er staande led-lampen op zonnecellen. Voor op de tuintafel kun je prachtige led-stompkaarsen krijgen, die je voor binnen en buiten kunt gebruiken. Er zijn ook leuke led-lantaarns te koop, die je bijvoorbeeld aan de wand van je tuinhuis of schuur kunt hangen.
De bekende olielampjes doen het nog steeds goed als sfeermakers en natuurlijk zijn de waxinelichtjes ook prima te gebruiken.
Vergeet ook niet om een leuk haardvuur aan te steken ’s avonds. Het is gezellig, warm en sfeervol.

Het maakt eigenlijk niet uit of je een enorme tuin hebt of een klein plaatsje bij je huis, voor elke tuin is er sfeervolle tuinverlichting te vinden.