Een duurzame moestuin met een moestuinbak

moestuinbak

Woon jij in een appartement, een woning zonder tuin of heb je geen plek voor een moestuin, dan is een moestuinbak voor jou een goede optie. Met een moestuinbak kun je op je dak, op je balkon of op je terras gewoon groenten, kruiden en andere gewassen verbouwen zonder dat je daar een tuin voor nodig hebt. Moestuinbakken zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt dus exact de bak aanschaffen die jij nodig hebt voor je behoeften. Dit is een verantwoorde, simpele en duurzame manier om ook van je eigen opbrengst te kunnen genieten.

Kruiden in een moestuinbak

Met verse kruiden bereid je niet alleen een heerlijke maaltijd. Kruiden zijn ook heerlijk in de thee en je kunt ze zelfs als natuurlijk geneesmiddel gebruiken. Salie, oregano en rozemarijn zijn veel lekkerder en gezonder als je ze direct na het plukken kunt gebruiken. Je maaltijden zullen nooit meer hetzelfde zijn en als je eenmaal je eigen kruiden kunt verbouwen, wil je niets anders meer. En met een moestuinbak kun je dit realiseren waar je ook woont. Je kunt ze zo verbouwen dat je het hele jaar door kruiden hebt.

Ook geschikt voor groenten

Er zijn ook voldoende groenten die je in moestuinbakken kunt verbouwen. Houd er dan wel rekening mee dat veel groenten wat meer ruimte nodig hebben. Sla is ideaal voor in een moestuinbak, omdat deze snel groeien en je dus door slim te planten altijd een krop sla beschikbaar kunt hebben. Ook radijsjes, doperwten, uien en knoflook kun je gemakkelijk in een moestuinbak kwijt. Door bepaalde accessoires aan te schaffen, zoals een klimrek en een extra kweekbak kun je je plantjes alles geven wat ze nodig hebben. En dat zonder dat je hier een tuin voor nodig hebt.

voordelen moestuinbakken
Wat zijn de voordelen van een moestuinbak?

Moestuinbakken zijn ook voor fruit ideaal

Je kunt de meeste kleine fruitsoorten ook gewoon in je moestuinbak kweken. Aardbeien zijn daar bijvoorbeeld ideaal voor, maar ook tomaten kun je er in kweken. Zo lang je geen boom plant en je een fruitsoort kiest die kleine van kleinere plantjes komt, kun je deze in moestuinbakken probleemloos kwijt. Moestuinbakken zijn dan ook ideaal en het grootste probleem dat je zal tegenkomen is om te beslissen wat je allemaal wilt gaan verbouwen dit jaar.

De voordelen van moestuinbakken

De voordelen van moestuinbakken zijn dan ook snel duidelijk:

  • Met een moestuinbak kun je overal groente en fruit kweken, of je nu een appartement hebt of een landhuis.
  • Door je eigen gewassen te onderhouden kun je de dagelijkse stress even helemaal vergeten.
  • Groenten, kruiden en fruit die je zelf kweekt zijn gezonder, bevatten meer smaak en worden niet bespoten. Je kunt dit doen zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken.
  • De meeste moestuinbakken zijn zo ontworpen dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook een mooie toevoeging voor je balkon of terras.

 

Voor elke woning een moestuinbak

Wacht dus niet langer en bestel je moestuinbakken online. Met verhoogde moestuinbakken hoef je niet eens door de knieƫn en kun je nog beter gebruik maken van je ruimte. Ook jij kunt snel genieten van je eigen gekweekte eten. Een moestuinbak van vertisgin.nl is gemakkelijk en voordelig te bestellen in de door jouw gewenste uitvoering.