Mix & match planten met bloemen

planten

Wat is er nu leuker om de tuin op te vrolijken met bloeiende planten! Maar wat kun je nu goed matchen met elkaar? Het is leuk om bijna het hele jaar door bloemen in de tuin te hebben, dus je kunt kijken naar wat er wanneer bloeit. Er zijn planten die in het voorjaar bloeien. Anderen in de zomer en weer anderen in de herfst. Als je van alles wat in je tuin zet, dan kun je het hele jaar door van bloemen genieten.

Waar moet je op letten als je planten combineert?

Je kunt degenen die hoger groeien het beste achteraan zetten, en de lagere planten vooraan. Als je ergens in het midden een rond stukje grond hebt kun je in het midden een hoge plant zetten en er omheen steeds lagere planten. Als je weinig of geen tuin hebt kun je bloembakken neerzetten. Maar de hoogte van de plant is niet het enige waar je op moet letten. Het is niet eenvoudig om planten te matchen, want niet elke plant heeft dezelfde behoefte. De één heeft meer vocht nodig dan de ander. Niet elke plant gedijt in dezelfde grondsoort. Ook kunnen sommige planten zon verdragen en anderen staan liever in de schaduw. Ook de kleur van de bloemen kun je naar kijken als je dat wilt.

bloemen
bloemen in de tuin

Conclusie

Als je planten met bloemen wilt matchen kun je het beste van te voren informatie verzamelen over welke planten er passen bij je tuin, grondsoort en ligging van je tuin. Welke plant ga je waar neerzetten? Op het internet is veel te vinden en anders kun je advies vragen aan degenen waar je de planten van koopt. En als je dat allemaal te ingewikkeld vindt, kun je het uit handen geven aan een hovenier.