Tips voor het kopen van een loungeset

loungesets

Nog even en de zomer is er weer. Hopelijk krijgen we een aangenaam warme zomer en kunnen we na het werk of in het weekend weer heerlijk genieten van de tuin of het terras. Een favoriet meubelstuk voor veel mensen in hun tuin is de loungeset en dat is niet voor niets. Een loungeset is ervoor gemaakt om lekker op te relaxen. De luxueuze uitstraling van een loungeset maakt het plaatje compleet. Er is veel keus in loungesets en daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een loungeset gaat aanschaffen.

Het formaat en de opstelling

Het meest belangrijke punt waar je op moet letten bij het kopen van een loungeset is dat je goed kijkt naar het formaat van de set. Hoe groot is de plek waar je de loungeset wilt neerzetten en aan hoeveel personen moet het plaats bieden? Wil je veel ruimte overhouden voor planten en gras of moet de hoekbank loungeset in het midden van de tuin de eyecatcher worden? Een handige tip is om van te voren te bepalen waar de loungeset moet komen te staan en deze plek dan af te zetten op de grond zodat je kunt zien hoeveel ruimte de set mag innemen en wat er dan nog aan ruimte overblijft. Op die manier krijg je een beter beeld van hoe het eruit gaat zien.

tuinset
Loungesets voor in je tuin

Verschillende soorten materiaal

Loungesets zijn te verkrijgen in verschillende soorten materiaal. Bedenk van te voren of de set verplaatst moet kunnen worden in de tuin of niet. Want dan moet je kiezen voor een lichter materiaal zoals kunststof. Dit is makkelijker op te tillen en te verplaatsen dan bijvoorbeeld hout.
Als de loungeset het hele jaar in de tuin moet blijven staan is het wellicht ook niet handig om voor hout te kiezen, omdat dit niet zo weerbestendig is als dat kunststof dat is. Er zijn mooie beschermhoezen te koop voor de periode dat de loungeset niet gebruikt wordt, maar binnen zetten in de winter heeft toch de voorkeur voor het behoud van je loungeset. Maar behalve praktisch moet je het materiaal ook wel mooi vinden natuurlijk.

Kwaliteit versus prijs

Iedereen kent de uitdrukking “goedkoop is duurkoop” wel. Natuurlijk is het verleidelijk om voor een loungeset aanbieding te kiezen, maar kwaliteit heeft nu eenmaal een prijskaartje. Let goed op aanbiedingen en kortingen, dat kan behoorlijk schelen. Om lang plezier van je loungeset te hebben , kun je beter voor kwaliteit kiezen. Er zijn online veel reviews te vinden over loungesets die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. En als de loungeset dan eenmaal in de tuin of op het terras staat; dan kan het genieten gaan beginnen!