Terrasverwarmers

heater

De naam zegt het al; een terrasverwarmer is een soort verwarming die je buiten – op het terras – kunt zetten. Zeker wanneer het s’ avonds afkoelt en je graag nog even buiten wilt zitten, is een terrasverwarmer een uitkomst. Of als je bijvoorbeeld een feestje in de tuin geeft. Tevens kun je ook lekker buiten zitten wanneer het iets minder warm is. Je ziet ze dan ook regelmatig op het terras van horecagelegenheden. Welke soorten terrasverwarmers zijn er? Waar moet je op letten bij de aanschaf ervan?

Hoe werkt terrasverwarming?

Door middel van straling wordt de omgeving opgewarmd. Meestal is dit infraroodstraling. Deze straling zie je niet, maar voel je wel. Het is dus in principe gewoon een grote lamp die veel warmte afgeeft. Belangrijk is dan ook dat een terrasverwarmer een plekje krijgt met zo min mogelijk wind. De meeste terrasverwarmers werken of op gas of op elektriciteit. Bij een verwarmer met gas is de gasfles vaak netjes weg te werken. Doordat je niet afhankelijk bent van elektriciteitsaansluiting, kun je deze neerzetten waar je wilt. Houd dan wel in de gaten of de gasfles nog vol genoeg is. Een elektrische variant daarentegen is wel goedkoper. Daarnaast ben je – met een aansluiting – ervan verzekerd dat je de verwarmer altijd kunt gebruiken.

Heater
Een terrasverwarmer is een ideaal middel voor de zomermaanden om lang buiten te blijven zitten.

Soorten terrasverwarming

Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers. Ze stralen allemaal warmte uit. Maar er zijn ook verschillen in maten, mate van warmte en van bevestiging. Een staande terrasverwarmer plaats je op tafel of op de grond. Hierbij heb je de keuze uit verschillende maten. Bijvoorbeeld van twee meter hoog of een halve meter. Deze laatste is dan ook met name geschikt voor op tafel. Het voordeel van een grote variant is dat deze veel warmte geeft. Het nadeel daarentegen is dat deze vaak lastiger te verplaatsen is. Het tafelmodel heeft de tegengestelde voor- en nadelen. Een heater is een model die je op kunt hangen, meestal in (de paal van) een parasol. Deze wordt dan ook wel een parasol terrasverwarmer genoemd. Het voordeel is dat de warmte blijft hangen en dat deze niet in de weg staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *