Je tuin opvrolijken met bloembakken

Een verloren hoekje in de tuin kan opgevrolijkt worden met mooie bloembakken. Ook worden deze bakken vaak gebruikt om het balkon leuk in te richten. Een grote bloempot naast de voordeur geeft een mooie entree. Er zijn veel variatiemogelijkheden. Wat jouw stijl ook is, het is belangrijk om te kiezen voor plantenbakken die aansluiten bij jouw wensen en de inrichting van de tuin. Zelfs onder de overkapping of in de serre staan bakken gevuld met planten heel erg mooi. Ze zorgen voor extra sfeer.

Welke bloemen kunnen er in de bloempot
De bloempot heeft een ronde vorm. Veel mensen vinden het moeilijk om een bloempot op een leuke manier in te richten. Hier past prima een alleenstaande plant of bloeier in, maar ook kan er gekozen worden voor een groepje kleinere zomerbloeiers die mooi bij elkaar passen. Het Vlijtig Liesje bloeit tot oktober en bloeit met rode, witte, roze of blauwe bloemen. De Lobelia bloeit van mei tot en met oktober. Een late bloeier is de Satijnbloem, die vanaf juli in bloei staat. Bloembakken buiten kunnen ook gevuld worden met groenblijvende planten. Zo geniet je het hele jaar door van de natuur.

bloembak
Een bloembak in de tuin zorgt ervoor dat het een vrolijkere uitstraling krijgt.

Bloembakken strategisch plaatsen
Je kunt hoge bloembakken prima gebruiken als terrasafscheiding. Ook worden bloembakken buiten vaak gebruikt om hoekjes van de tuin op een mooie manier in te richten. Het voordeel hiervan is dat de bakken altijd verplaatsbaar zijn. Wil je extra diepte creƫren, maak dan gebruik van verschillende hoogtes plantenbakken. Ook kan je deze op een verhoging zoals een stoeltje of een plateau zetten. Zorg ervoor dat overtollig water aan de onderkant weg kan lopen. Zo voorkom je wortelrot. Eenjarige planten moeten het volgend jaar weer vervangen worden. Meerjarige bloeiers kunnen na de bloei in de volle grond gepoot worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *