Tuintrends van 2020

Benieuwd naar de tuintrends van 2020?
Met het veranderen van het jaar, veranderen ook de wensen in de tuin. Daarom zijn ook dit jaar de tuintrends van 2020 bekend gemaakt. Ook de tuinen veranderen natuurlijk met de tijd en het klimaat mee. En dat is duidelijk terug te zien in de wensen van dit jaar en hoe mensen hier mee om kunnen gaan in hun tuin.

De onthaast tuin

Zoals de titel al aangeeft, gaat het hier om de tuin om helemaal tot rust te komen. Het gaat om natuurlijke en duurzame materialen die rust uitstralen. Daarbij kun je met een leuke indeling aan planten hoekjes creƫren waar je bijvoorbeeld een leuke zithoek kunt maken. Of juist een hangmat kan ophangen om te relaxen. Een vijver met stromend water mag hierbij niet ontbreken om het een echte oase van rust te laten worden.

Tuintrends 2020

Mix van modern en oud

In deze tuintrend van 2020 mogen er weer onderdelen in de tuin terugkomen van lang geleden, maar dan in een nieuw jasje. Een kas die bijvoorbeeld gekleurde glazen platen heeft. Bonte bloemen en strakke bomen komen ook samen op deze manier. Veel bloemen met kleur en die ook gelijk goed zijn voor insecten. Samen met bomen die zorgen voor je schaduw zoals een wilg. Met heerlijke ligbedden en gekleurde kussens wordt het een vrolijk geheel dat energie uitstraalt.

Kleur op straat

Liever meer bestrating is grind in je tuin? Dan is deze laatste trend helemaal aan jou toebedeeld. Hierbij wordt een grindonderlaag gecombineerd met kleurrijke potten en perkjes. Veel bloemen die goed zijn voor de bijen en vlinders, zowel in de potten als in een perk. Aan de muur goed gekleurde schilderijen en hippe kleuren op het loungestel. De tuin heeft een duidelijke indruk van een meer stedelijk landschap, maar dan in combinatie met een kleurige bloemenweide.