Ga jij voor echt gras of voor kunstgras?

gras

Genieten van de zon met een goed boek, barbecue├źn met vrienden en familie en gezellig spelen met je kinderen in het weekend. Het is heerlijk om te kunnen genieten van een mooi gazon in je eigen tuin. Het gevoel van blote voeten in het zachte gras is voor veel mensen een reden om te kiezen voor een gazon. De laatste jaren wordt er steeds vaker gekozen voor een gazon van kunstgras, maar wat zijn de verschillen tussen echt gras en kunstgras en wat zijn de voordelen en nadelen?

Echt gras

Veel mensen kiezen voor echt gras omdat ze de tuin volledig natuurlijk willen houden en geen gebruik willen maken van kunststoffen. Het gebruik van echt gras is dan uiteraard een voor de hand liggende keuze. Echt gras zorgt er voor dat er vaker dieren op bezoek komen. Denk bijvoorbeeld aan vogels en konijnen. Echt gras voelt ook nog altijd iets zachter aan onder de voeten dan kunstgras.

Echt gras heeft echter ook verschillende nadelen. Als je een gazon hebt van echt gras ben je hier vast en zeker bekend mee. Het onderhoud van een gazon van echt gras is behoorlijk veel werk. Zo moet het gazon elke week worden gemaaid en in de zomer moet het regelmatig worden besproeid. Daarnaast moet onkruid worden verwijdert en moet het gras worden bemest. Bovendien kan echt gras slecht tegen te veel of te weinig zonlicht en kunnen meubels, speeltoestellen en zwembadjes het gras beschadigen. Het maaien zou je eventueel over kunnen laten aan een robotmaaier. Met een robotmaaier ziet je gazon er altijd strak uit en hoef je er zelf weinig aan te doen.

gras
Wil je echt gras of kies je voor kunstgras?

Kunstgras

Het aanleggen van kunstgras is een behoorlijke klus, maar als het eenmaal ligt hoef je er weinig meer aan te doen. Kunstgras klinkt dus als de ideale oplossing. Je hoeft het niet te maaien, te besproeien of te bemesten en ook het verwijderen van onkruid en mos is niet nodig bij een gazon van kunstgras. Kunstgras is bovendien veel duurzamer. Je hoeft geen rekening te houden met te veel of te weinig zonlicht en er zullen geen gele, bruine of kale plekken in je gazon ontstaan. Kinderen kunnen er bovendien altijd veilig op spelen. Kunstgras is tegenwoordig te verkrijgen in allerlei prijsklassen. Je hoeft je dus niet tegen te laten houden door de prijs. Bovendien kun je jarenlang genieten van een kunstgazon.