Tips voor het bouwen van je eigen jacuzzi

bouwen jacuzzi

Als je in je eigen tuin of op je eigen terras een jacuzzi of hot tub wilt bouwen, zal je diep in de buidel moeten tasten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je ook je eigen jacuzzi kunt bouwen? Met wat vakmanschap, voldoende tijd en een dosis creativiteit, kun je je eigen jacuzzi bouwen! 

De voorbereiding

Als je je eigen hot tub wilt bouwen, moet je niet direct beginnen. Een goede planning en voorbereiding is van essentieel belang om later niet op problemen te stuiten. Het eerste wat je moet doen is een locatie kiezen waarbij je je afvraagt: is er voldoende ruimte? Is de vloer waterpas? Is er een stroomaansluiting in de buurt? Waar gaat het water naartoe? Kies je locatie dus verstandig, want als je jacuzzi eenmaal staat kan je het niet zo gemakkelijk meer verplaatsen.

jacuzzi
Eigen jacuzzi bouwen in de tuin.

Verschillende soorten

Naast het kiezen van de locatie, moet je je ook bedenken wat voor soort jacuzzi je wilt. Je hebt naast de volledig afgewerkte en dure jacuzzi’s ook drie andere opties die wat goedkoper uitvallen:

  1. Opblaasbaar bubbelbad: een opblaasbaar bubbelbad is de allergoedkoopste variant en is heel gemakkelijk op te zetten. Je hebt maar een paar uur nodig om dit te installeren. Met koude dagen moet je de jacuzzi wel opbergen.
  2. Jacuzzi set: als je handig bent, maar niet zo creatief om een eigen jacuzzi te bouwen, is een set een handige oplossing. Hierbij krijg je de spullen aangeleverd, maar moet je het zelf in elkaar zetten.
  3. Bouw je eigen jacuzzi: dit is het allermoeilijkst. Je gaat nu je eigen jacuzzi ontwerpen en bouwen. Je zal zelf alles moeten bedenken en in elkaar moeten zetten. Onderschat dit project niet. Je zult zeker goedkoper uit zijn, maar er gaat erg veel werk en tijd inzitten.