Elke tuin zijn eigen terrasverwarmer!

Een terrasverwarmer is een geweldige investering voor iedereen die een tuin heeft en hier zoveel mogelijk gebruik van wil maken. Zo kunt u tot in de late uurtjes van aangename temperaturen genieten, zonder dat u naar binnen moet verkassen omdat het buiten te fris wordt. Er is voor elke tuin een geschikte terrasverwarmer te vinden!

 

Elektrisch of gas?

 

Er zijn elektrische terrasverwarmers en gas terrasverwarmers. Beide hebben zo hun voor- en nadelen: elektrische terrasverwarmers hebben een hoger rendement en zijn doorgaans voordeliger in gebruik, maar wel afhankelijk van een stroompunt. Gas terrasverwarmers zijn (mits ze niet op aardgas werken) flexibeler omdat ze ook gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Het feit dat ze geen licht uitstralen wordt ook door veel mensen als voordeel beschouwd.

 

Welk model?

 

U heeft de keuze uit vrijstaande terrasverwarming, hangende terrasverwarming (geschikt voor bevestiging aan een terrasoverkapping, luifel of parasol) of wand terrasverwarming (ook wel een heatstrip genoemd). De laatste twee modellen minimaliseren het risico dat iemand zich aan de terrasverwarmer kan branden, maar hebben als nadeel dat ze niet verplaatsbaar zijn. Een staande terrasverwarmer biedt wat dat betreft wel meer flexibiliteit.

 

Hoeveel vermogen?

 

Het benodigde vermogen van uw terrasverwarmer wordt bepaald door het oppervlak van uw terras, of liever gezegd het gedeelte waar u zit – het is tenslotte meestal niet nodig om het gehele terras te verwarmen! Houdt u er rekening mee dat de warmte van een terrasverwarmer niet verder reikt dan 2.5 tot 3 meter. Voor grotere oppervlakken kan het beter zijn om twee of soms zelfs 3 terrasverwarmers aan te schaffen. Beslaat het zitgedeelte minder dan 6 m2, dan volstaat een terrasverwarmer van 1500W of 2000W. Ligt het tussen de 6 en 12 m2, dan kiest u voor 1 X 2000W of 2 X 1500W. Voor te verwarmen oppervlaktes tussen de 10 en 16 m2  zou 2 X 1500W of 3 X 1000W goed moeten zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *