Waar moet je op letten bij het inrichten van de tuin

Tuin onderhouden

De tuin is tegenwoordig enorm belangrijk. Maakten we er vroeger amper gebruik van, tegenwoordig zijn we er zeer vaak te vinden. Hoe onze tuin eruit ziet, wordt daarom ook steeds belangrijker. Daarom geven we je hier enkele inrichtingstips.
Een goede tuininrichting is afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Het is dus zaak om van te voren alles goed op te meten voordat je met de inrichting begint. Hierdoor weet je straks precies wat je er allemaal in kwijt kan. Zoek ook altijd uit in welke windrichting je tuin ligt. Ligt de tuin op het noorden, dan staat het grootste gedeelte ervan in de schaduw en heb je alleen achterin de tuin zon. Hier moet dan je terras komen te liggen. Ligt je tuin op het zuiden, dan profiteer je van veel meer zon en kun je het terras op meerdere plekken kwijt. Ook is het verstandig om van te voren te bepalen hoeveel onderhoud je aan de tuin kwijt wil en kunt zijn. Wie van tuinieren houdt, kan de tuin inrichten met een grote border. Heb je geen groene vingers, dan kun je het grootste deel van de tuin beter betegelen. Je kunt de tegels ook voegen, zodat er geen onkruid tussen de tegels kan groeien. Dat scheelt nog meer onderhoud. Komt die grote border er wel, zoek dan uit wat voor een grondsoort je tuin heeft: zand, klei, etc. Zo kun je je beplantingskeuze vaststellen.

Tuin inrichten
Wil je een tuin inrichten? Dan moet je opletten waar je van houdt. Ben je meer van het blijven onderhouden van de tuin, of wil je hier zo min mogelijk werk aan hebben.

Waarmee in te richten?
Heb je alles uitgezocht, dan kan de inrichting beginnen. Maar waar richt je de tuin mee in? We gebruiken de tuin tegenwoordig voornamelijk om te relaxen. Deze relaxfunctie komt tot uiting in enorm veel luxe producten, die van de tuin net zo’n aangename verblijfsplek maken als de woonkamer. Zo is het vandaag de dag zeker geen uitzondering om in de tuin te eten, te koken, te loungen, te verwarmen of zelfs te douchen. Steeds meer tuinen beschikken dan ook over comfortabele loungesets, uitgebreide buitenkeukens, aangename terrasverwarming/-verlichting en sfeervolle overkappingen om alles droog te houden. Inspiratie nodig? Breng eens een bezoek aan Fonteyn. Hier vind je een volledig aanbod tuinspullen waarmee je iedere tuin kunt omtoveren tot een echte droomtuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *