Tuin borders aanplanten

Een border aanleggen in je tuin zorgt ervoor dat je tuin gaat leven. Er zijn vele manieren om een border aan te leggen. Van normale borders aan de rand van het gazon tot aan trapborders en muur en balkonborders (in bak).

Bij een border is het belangrijk dat er een goede balans is tussen de planten. Dit betekend een balans in:

– ruimte voor iedere plant

– kleur diversiteit

– wintergroene en bladverliezende planten

– Vaste en eenjarige planten

– bloeiperiode

tuin borders aanplanten

Daarnaast is zon en grondsoort uiteraard belangrijk.

Een border die goed is afgesteld op deze componenten kan je het hele jaar door plezier van hebben.

 

Tuin borders aanleggen

Om te starten met een border cheap jerseys moet je eerst bepalen waar je de border zou willen maken. Het liefst op een plaats waar voldoende zonlicht komt. Vaak heb je schaduw van het huis. Kijk daarom hoe de zon draait en zorg ervoor dat de planten minstens een half dag (12 uur) in de zon kunnen staan. De zon is nodig om fotosynthese te laten plaats vinden in de plant.

Heb je een plaats gevonden. Maak de plaats dan onkruidvrij en spit dan de grond om (frezen, ploegen cheap nfl jerseys of cheap cultiveren is ook mogelijk). Meng de grond met compost. Bij zanderige grond en gelige grond is het belangrijk goed veel compost te gebruiken.

Het borderpakket aanplanten

Vervolgens plant je het borderpakket. Zorg voor een goede verdeling van vaste planten en eenjarige planten. Vaste planten worden jaarlijks groter en nemen meer ruimte in. Dus verspreid deze. Je kan ook een beplantingsplankaart krijgen met een advies over hoe je de planten kan verdelen.

Gemiddeld is de plantdichtheid 7 planten per vierkante meter maar bij sommige planten, doorgaans planten die erg groot worden, nemen wij minder planten per m².

Voor aanplanten het planten is cheap mlb jerseys het verstandig de planten even te dompelen in een emmer met water. To Zorg bij het planten ervoor dat de wortels van de plant volledig in de grond mlb zitten. snoeien Heb je planten gekocht die geënt zijn, dan cheap jerseys is het belangrijk de ent voldoende boven het maaiveld te laten uitsteken, dit i.v.m. het feit dat de ent anders zou kunnen gaan verrotten.

Sproei na de plant de planten nog goed na en trap zo nodig de grond vast. Voor de snoei en de onderhoud tips raadpleeg de anders blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *