Een buxushaag snoeien

De buxus is een uitstekende haagplant die veel gebruikt wordt als omlijsting van gazon of bestrating. De buxushaag blijft bij de winterdag groen (bladhoudend en winterhard). In Nederland komt de buxushaag “Sempervirens” het meeste voor ( in het Nederlands ook wel de Palmboon of Buks).

Een buxus is uniek door aanplanten de mogelijkheden die het biedt in haar vormgeving. Je kan er allerlei vormen mee maken zonder dat het zijn groeikracht verliest. Veelal zie je naast een buxushaag ook buxusbollen of diervormen.

Onderhoud buxushaag

De buxus in pot houdt van goede mest zoals koemest korrels (het liefst vanaf maart eens in de 4 weken t/m juli). Staat je buxushaag in de volle grond, dan kan je het beste in maart, mei juli en september eens in de 4-6 weken regelmatig bijmesten. De buxushaag houdt ervan verwend te worden.

Snoeien buxushaag

De buxus moet u twee keer per jaar snoeien. De eerste keer voor de langste dag van het jaar en de tweede keer camp voor eind september. Doe je cheap jerseys dit bijvoorbeeld midden in de zomer, dan bestaat de kans cheap jerseys dat de bladeren van de heg verbrand. Bij de zomerdag en de drogere dagen is het belangrijk de buxus cheap jerseys goed water te geven, omdat de groei van de buxus dan zou kunnen stoppen en zouden de planten bloemknoppen kunnen gaan maken.

Door het regelmatig snoeien van de buxus en de tijd in jaren te nemen is het mogelijk een brede en volle heg te maken. Je kan er dus voor kiezen de haag goed terug te snoeien, wat resulteert in players een stevige haag. Echter let wel op. De buxus houdt wel van de volle zon, maar ga niet snoeien op de warmste en zonnigste dagen/perioden van oft het jaar. Het is niet verstandig de haag na september nog te snoeien in verband met het feit dat de nachtvorst kan intreden.

buxushaag buxus haag

Buxushaag kopen

Voor walking het kopen van een strakke buxushaag kan je ons plant- en instructiepakket gebruiken bij de de aankoop van een buxushaag op Haag & Heg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *