Een tuinman inschakelen

tuinman inschakelen

Je hebt misschien een mooie tuin met veel planten die moeten onderhouden worden, maar je kan dit zelf niet doen, omdat je er geen tijd voor hebt of er gewoonweg geen zin in hebt. De beste oplossing hiervoor is het inschakelen van een tuinman. Je moet hierdoor zelf niks doen en je hebt een zekerheid dat het goed zal gedaan doordat je tuin door een vakman wordt onderhouden.

Waarom nu een tuinman?

Een tuinman geeft je meer vrijheid. Terwijl die al het werk voor je doet kan jij je bezig houden met andere belangrijke dingen. Bijvoorbeeld koken, wassen, de kinderen naar school brengen… Als je dan thuis komt op een zonnige dag moet je niet nog aan je tuin beginnen en kan je gewoon rustig genieten.

redenen tuinman
Schakel een tuinman in

Hoe vaak laat ik hem komen?

Het hangt een beetje af van de grootte van je tuin. Heb je een grote, mooie tuin die veel werk vraagt om onderhouden te worden, dan kan je wekelijks een tuinman laten komen om allerlei dingen bij te knippen, je haag te zagen… Heb je een iets kleinere tuin, dan is het zeker niet nodig om elke week iemand te laten komen. Om de maand kan een optie zijn, maar misschien vind je dit zelf niet nodig en laat je er nog een grotere tijdspanne tussen.

Hoeveel zal dit kosten?

De kostprijs hangt af van verschillende factoren: de hoeveelheid werk dat gedaan moet worden, de wil van de individuen of de firma… Het is logisch dat er meer zal worden gevraagd als er meer werk wordt gedaan. Een kleinere tuin heeft dus een voordeel tegenover een grote tuin doordat er minder werk zal moeten verricht worden. Er worden dus extra kosten aangerekend voor voor het materiaal die de tuinman zal nodig hebben om al het werk te kunnen doen, maar gemiddeld kost een tuinman tussen de € 35 en € 50 per uur.