De voordelen van een hoveniersbedrijf

tuin door een hovenier

Tuinen zijn een zeer essentieel onderdeel van ons leven. Ze voorzien ons van de nodige ontspanning en het groen in onze omgeving geeft ons rust. Als het mooi weer is, verplaatsen wij ons leven al snel naar de tuin. We ontbijten er ’s ochtends en beginnen op die manier onze dag in alle rust, en na een lange werkdag rusten we heerlijk uit op het terras. We verplaatsen ons avondeten naar de tuintafel en we genieten van de rust van een mooie zomeravond. Tuinen nemen een hele centrale plek in ons leven in. Daarom is het belangrijk dat onze tuin goed aangelegd wordt, zodat praktisch nut en een fantastisch ontwerp op een bijzondere manier samengaan en een schitterende tuin opleveren!

Zo houd jij jouw tuin mooi

Om ervoor te zorgen dat jouw tuin mooi blijft, is het onderhoud van groot belang. Onkruid moet op tijd verwijderd worden, omdat het jouw tuin een rommelige aanblik geeft. Heggen en struiken moeten op tijd gesnoeid worden, zodat ze geen doorgangen belemmeren. Bomen moeten op tijd gesnoeid worden, zodat er geen topzware takken ontstaan die gevaar op kunnen leveren met harde wind. Door regelmatig deze onderhoudswerkzaamheden uit te voeren blijft jouw tuin mooi en veilig.

Gazononderhoud

tuinaanlegHet onderhoud van het gazon is een vak apart. Het gazon bepaalt de uitstraling van de hele tuin. Een goed onderhouden grasmat straalt rust uit en maakt jouw tuin optisch groter. Bij het goed onderhouden van een gazon komen verschillende dingen kijken. Na de aanleg van het gazon moet het gazon regelmatig belucht worden, zodat er geen plassen water op het gazon blijven staan. Daarnaast moet het gazon af en toe geverticuteerd worden, zodat dood gras en mos goed verwijderd worden. Na het verticuteren moet het gras bemest worden, zodat het gras weer goed begint te groeien. Daarnaast is het maaien van gazon van groot belang. Door het gazon op een systematische wijze te maaien behoudt het gazon de nette en rustgevende uitstraling. Het regelmatig maaien van het gazon dient ook nog een ander doel. Door het gras kort te houden krijgen jonge, nieuwe grassprieten de kans om te groeien, wat jouw gazon een duurzame dichtheid geeft. Ben je zelf geen expert op het gebied van tuinen of ben je zelf niet in staat om jouw tuin op de juiste wijze te onderhouden? Door een hoveniersbedrijf in te huren wordt al het tuinonderhoud voor jou gedaan. Het enige wat jij dan nog moet doen, is er volop van genieten!