Boomverzorging, de basis van prachtige bomen

boomverzorgingBomen zijn van levensbelang. Ze voorzien ons van zuurstof en geven kinderen een heleboel speelplezier. Ze zijn geweldig om in te klimmen, om aan te schommelen en om onder uit te rusten. Ze voorzien ons in sommige gevallen van voedsel en leveren een van de meest belangrijke grondstoffen ter wereld, hout. En juist omdat bomen zoveel belangrijke, uiteenlopende functies vervullen in het leven van mensen, is het belangrijk dat ze op de juiste manier verzorgd worden. Zodat wij er een leven lang van kunnen genieten, en zodat ook de generaties na ons er zorgeloos van kunnen genieten.

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is een essentieel onderdeel van boomverzorging. Door een boom regelmatig te snoeien behoudt hij de gewenste vorm. Maar naast het behouden van de vorm van een boom kent het snoeien van bomen andere, belangrijke redenen. Als eigenaar van een boom ben jij verantwoordelijk voor alles wat door de boom gebeurd. Als laaghangende takken een doorgang belemmeren, dan is het jouw verantwoordelijkheid om deze laaghangende takken te verwijderen. Gebeurt er een ongeluk door een laaghangende tak of door een afgebroken tak die topzwaar was, dan ben jij degene die daarvoor verantwoordelijk is. Om dit soort nare situaties te voorkomen is het belangrijk dat een boom regelmatig gesnoeid wordt. Het is verstandig om jouw boom te laten snoeien door een professioneel bedrijf. Zij hebben weten alles van bomen en kunnen deze op de juiste wijze, op het juiste moment, op een veilige manier snoeien. Zo blijft de omgeving van de boom veilig, en staat tijdens het snoeien van de boom ook jouw eigen veiligheid niet op het spel.

Een prachtige boom door de juiste verzorging

Boomverzorging is een zeer breed begrip. Onder boomverzorging valt naast het snoeien van bomen ook het planten van bomen, het verplaatsen van bomen, het verankeren van bomen en het algemene onderhoud van bomen. Omdat er best veel kennis nodig is om een boom op de juiste wijze te verzorgen, is het voor degene die geen groene vingers hebben verstandig om de verzorging over te laten aan een professioneel bedrijf. Zo breng je jezelf niet in gevaar en weet je zeker dat de boom op de juiste wijze verzorgd wordt. Het enige wat jij dan nog moet doen, is genieten!