Halfverharding, de duurzame keuze

Binnen onze maatschappij gaat de focus steeds meer op duurzaam liggen. Ons eten moet op duurzame wijze ontwikkeld en getransporteerd worden, onze auto’s moeten op duurzame brandstof rijden en alle gebruiksvoorwerpen moeten een lange levensduur hebben en recyclebaar zijn. Duurzaamheid is belangrijk. Door ervoor te zorgen dat wij op een verantwoordelijke manier omgaan met onze grondstoffen en met al onze gebruiksvoorwerpen en verbruiksvoorwerpen zorgen wij ervoor dat ook de generaties na ons nog kunnen genieten van een prachtige wereld. De focus op duurzaamheid kan ook worden doorgevoerd in jouw tuin. Door te kiezen voor halfverharding voor paden, parkeerplaatsen, de oprit en het terras, kies je voor een duurzame manier van verharding. Zo wordt ook jouw tuin op een duurzame manier vervaardigd.

Wat is halfverharding?

waterontharderHalfverharding is een fijnkorrelig breekmateriaal. Het is dat afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Halfverharding is een restproduct uit steengroeves en door het hoge calciumcarbonaatgehalte in dit gesteente heeft halfverharding perfecte civiele technische eigenschappen. Halfverharding kent geen enkele toevoeging, en is daarom een 100% natuurlijk product. Omdat halfverharding een restproduct uit steengroeves is, mag het de naam duurzaam met trots dragen. Door dit restproduct te gebruiken wordt namelijk zeer duurzaam omgegaan met de hulpbronnen waarmee wij welvaart creëren. Halfverharding is dus het ultieme product voor een duurzame, 100% natuurlijke tuin. Naast het feit dat halfverharding een duurzame manier is om alle paden en pleintjes van jouw tuin mee te verharden, geeft het jouw tuin een prachtige, koninklijke uitstraling. Zo creëer je met halfverharding jouw eigen paleistuin.

De voordelen van halfverharding

Naast het feit dat halfverharding duurzaam en 100% natuurlijk is, kent het nog meer voordelen:

  • Halfverharding heeft een hoge hardheid. Deze hardheid zorgt ervoor dat alle plaatsen die verhardt worden met halfverharding weinig spoorvorming en verzakkingen kennen
  • Halfverharding is onderhoudsarm
  • Onkruidgroei en alg krijgen door de hoge dichtheid en hardheid van het product geen kans
  • De natuurlijke kleur van halfverharding zorgt ervoor dat het moeiteloos in de omgeving past en dat de esthetiek ervan zelfs versterkt wordt
  • Halfverharding is zowel geschikt voor oprijlanen, fietspaden, tuinpaadjes, parkeerplaatsen en wandelpaden. De veelzijdigheid van dit product zorgt ervoor alle plaatsen van jouw tuin verhard kunnen worden met halfverharding.

Door te kiezen voor halfverharding, kies je voor een duurzame tuin, met een royale uitstraling!