Zelf groente of bloemen in de tuin kweken, doe het zo!

moestuin

Wanneer je een enorme tuinliefhebber en kenner bent zal je hoogstwaarschijnlijk ook gek zijn op de natuur en overig groen. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je de tuin dusdanig naar jouw eigen hand kunt zetten, een gezellige sfeer kunt creëren en het er leuk uit kunt laten zien!

moestuin
Een moestuin is een verrijking voor de tuin. Het zorgt ervoor dat je vers groenten en fruit kan oogsten.

Gezellige sfeer
Het allerbelangrijkste binnen een tuin is dat je een gezellige sfeer creëert waar je graag wilt zijn. Een tuin is immers een rustgevende plek waar je je op gemak moet voelen. Maar hoe kun je nou een gezellige en rustige omgeving creëren? Een aantal zaken die kunnen helpen bij het creëren van zo’n gevoel, zijn o.a.:
– Tuinbeelden
– Tuinverlichting
– Verschillende vrolijke kleuren planten/bloemen
– Fonteinen / vijver
Met bovenstaande elementen kun je een zeer gezellige tuin creëren, denk bijvoorbeeld aan een rustige hoek in de tuin waar je een fontein in een vijver plaatst (het rustgevende geluid van water), spotjes plaatst en wat overige verlichting zodat je er ook ’s avonds kunt zitten. Zo kun je natuurlijk met deze elementen meerdere hoekjes en meerdere sfeer impressies creëren.
Kweek gedeelte
Zoals gezegd zijn de échte tuinkenners vaak gek op groen en zijn ze ook bekend met het kweken van groente en/of planten. Om de beste resultaten daarmee te behalen, adviseren wij om een tuinkas in uw tuin te plaatsen. Door een tuinkas te plaatsen in uw tuin kun je de groente en/of planten volledig beschermen tegen de externe gevaren van o.a. het wisselvallige weer en daarmee de resultaten van de kweekteelt verbeteren. Als je twijfelt over het feit of de tuinkas binnen de tuin past, kun je deze natuurlijk ook goed verwerken in een wat afgelegen hoekje en er bijvoorbeeld een heg omheen zetten (let wel goed op de heg niet de zon tegenhoud).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *